Aug 22, 2009

Catatan Ramadhan (Hari Pertama)

Salam Ramadhan semua..


Baru je balik dari Langkawi 2 hari terus puasa, penat yang amat sangat.


Nak di jadikan cerita hari pertama puasa nie... Biasalah saya dan suami tetap berpuasa.. iwan pun puasa gak dan tahun ni buat pertama kalinya erin pun puasa.. syukur alhamdulillah..


Iwan semalam dah booking awal-awal nak berbuka puasa dekat luar huhuhu iwan sabar..


Erin bangun sahur pagi tadi x de masalah bangun terus, makan saya yang suapkan. Menu kalau besahur ni biasalah ayam goreng mesti ada coz tuk iwan x de benda lain pun x pe asal ada ayam goreng...


Berapa jam yang pertama pada pagi ni ok lagi erin... dah masuk jam 11.30 tenghari dah merengek nak minta roti. 'ibu erin nak makan roti boleh tak?' pas tu tahan lagi dah mencecah jam 12.45 tengahari mengadu lagi nak makan.... kesian tengok erin saya suruhlah makan..
Waaaaaaaaahhhhh erin lepas makan roti makan coklet lagi..


Iwan ni x bangun2 lagi...


Rindunya nak berpuasa ngan family di Sabah, tahun ni adalah tahun ke 4 saya berpuasa di Kuantan. Bersahur di kampung awal lagi mummy dah bangun sediakan semua kekadang tu kita adik beradik tinggal duduk n basuh tangan je mummy dah sediakan semua..lepas makan siap ada minuman panas dan jemput-jemput or apa-apa jelah..


Sekarang?????? haaa ambik engkau buat sendiri semua, bangun awal sedia ini itu.. Nak sedia jemput-jemput macam mummy? x delah just roti je.. hehehehe...


Buat keluarga di Sabah:

Selamat berpuasa buat mum tahun ni puasa sorang-sorang coz my dad berada di Selayang hospital lagi menjaga uncle, tahun ni adik ipar baru berpuasa bersama umi dan anak buah baru puteri. Adik Aneng n Ajai.Buat kakak khamisah n family selamat berpuasa, chemp puasa penuh tau coz chemp ni sekolah cina jadi tentu tergoda kan kalau pi sekolah.


Buat kakak n family, cinoi di Kota Kinabalu selamat berpuasa gak. Insyallah kita akan berkumpul di Sandakan...


Buat mak mertua selamat berpuasa. Anak mak di sini tetap saya jaga jangan risau hahahahaha...

2 comments:

  1. slamat berpuasa..jangan kamu menangis sana ah!

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa....

    x gak sedih sikit2 je...

    ReplyDelete